Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opinto-opas 2014–15

Sivuaineen nimi muilla kielillä: Film- och tv-scenografi, Production design

Sivuaineen laajuus opintopisteinä: 15 –25 op

Sivuaineen vastuuopettaja: Anu Maja

Sivuaineen opetuskieli: Suomi tai englanti. Sivuaine on suoritettavissa myös englanniksi, räätälöimällä sivuaine englanninkielisestä kurssitarjonnasta.

Kohderyhmä: AaltoARTS opiskelijat,  Taideyliopiston  opiskelijat,  Aalto-yliopiston muut opiskelijat

Sivuaineen rajoitukset: avoin kaikille

Sivuaineen taso: kandikurssien osalta aineopinnot, maisterikurssien osalta syventävät opinnot.

Sisältökuvaus

Sivuaineen osaamistavoitteet

Suoritettuaan 15–25 op:n laajuisen sivuainekokonaisuuden opiskelija saa käsityksen elokuva- ja tv-lavastuksen alueista ja lavastajan työn sisällöistä, mahdollisuuksista ja vastuualueista elokuva- ja tv-alalla. Opiskelija kykenee soveltamaan sivuainekokonaisuuden eri kursseilla oppimaansa oman pääaineensa myöhemmissä opinnoissa ja työelämässä.

Suoritettuaan 25 op:n laajuisen sivuainekokonaisuuden, näyttämölavastuksen tai pukusuunnittelun opiskelija kykenee lisäksi halutessaan jatkamaan taiteen kandidaatintutkinnon jälkeen opintojaan Lavastustaiteen maisteriohjelmassa, elokuva- ja tv-lavastuksen pääaineessa.

Sivuaineen sisältö

Sivuaineen sisältö räätälöidään jokaisen opiskelijan kanssa erikseen sivuaineen vastuuopettajan kanssa käytävässä keskustelussa. Opiskelija valitsee oppimistavoitteisiinsa sopivan kokonaisuuden (15–25op) sivuaineen kurssitarjonnasta.  Englanninkielisen sivuaineen osalta sisältö räätälöidään englanninkielisestä opetustarjonnasta.

Sivuaineen kurssitarjonta

ELO.harj

Työharjoittelu

3-5

* Kurssi on pakollinen, mikäli opiskelija valitsee muita kursseja, jotka toteutetaan pajalla

Maisteritason kurssit (syventävät opinnot)

Opiskelija valitsee kurssit vuosittain vaihtuvasta tarjonnasta. Kurssiesimerkkejä:

ELO-E5013

Esittävän ja mediavälitteisen taiteen teoriat

ELO-E5014

Itsenäinen projekti

1-10

Sivuaineen ajoitus

Kurssit sijoittuvat eri periodeille. Opiskelijalla on oikeus suorittaa sivuainekokonaisuuttaan kahden lukuvuoden ajan.

Haku ja valinnat

Sivuaineen paikkamäärä

Vuosittain aloittavien sivuaineopiskelijoiden määrä voi olla enintään 6 opiskelijaa. Mikäli tasavertaisia hakijoita on enemmän, priorisoidaan valinnassa näyttämölavastuksen ja pukusuunnittelun pääaineesta tulevat hakijat.

Hakumenettely ja valintakriteerit

Sisäisen liikkuvuuden ja JOO-haun osalta noudatetaan normaaleja hakuaikoja. Sivuaineen hakuaika Aalto-yliopiston opiskelijoille on 1.-15.5.2014 ja haku tapahtuu eAgen kautta  https://eage.aalto.fi/.  Muiden suomalaisten yliopistojen opiskelijat hakevat sivuaineeseen JOO-hakuaikana JOOPAS-järjestelmässä https://haku.joopas.fi.

Opiskelijan tulee toimittaa motivaatiokirje, alustava suunnitelma sivuaineopinnoistaan sekä 1–3 esimerkkiä taiteellisesta tai tutkimuksellisesta työskentelystään. Esimerkit töistä toimitetaan joko digitaalisessa muodossa muiden hakuasiakirjojen yhteydessä tai postitse hakuajan sisällä lavastustaiteen opintokoordinaattorille.

Valintakriteerit:

• hakijan motivaatio
  • taiteellisten tai tutkimuksellisten töiden taso