Bioinformaatioteknologian
koulutusohjelman opinto-opas
2012–2013

Sivuaine

Sivuaine on pakollinen kandidaatin tutkinnossa, ja se voi olla joko Aalto-yliopiston tekniikan alan korkeakoulujen tai muiden Aallon koulutusalojen tarjoama tai toisessa yliopistossa Suomessa tai ulkomailla suoritettu kokonaisuus.

Suositeltavia sivuaineita ovat sellaiset, jotka syventävät pääaineen antamia ammatillisia valmiuksia ja sellaiset, jotka käsittelevät pääaineen sovellutusaloja. Sivuaine kannattaa valita rohkeasti oman kiinnostuksen mukaan. Aalto-yliopiston eri koulut tarjoavat erillisiä sivuaineita ja jotkut koulutusohjelmat myös pääaineitaan muiden ohjelmien opiskelijoille sivuaineiksi. Tutustu tarjontaan Aallon koulujen ja ohjelmien Into-sivuilla!

Sivuaineeksi voi suorittaa myös oman ohjelman toisen jatkomoduulin. Sama tai samansisältöinen kurssi ei voi olla kahdessa opiskelijan suorittamassa moduulissa. Jos sivuaineeksi valittuun moduuliin kuuluu pakollisena kurssi, joka kuuluu myös pääaineeseen, sivuaineeseen valitaan vaihtoehtoisia kursseja vastaavasti enemmän tai jos se ei ole mahdollista, neuvotellaan vastuuprofessorin kanssa vaihtoehtoinen sisältö.