Diplomi-insinöörin tutkinto kandidaatiksi valmistumisen jälkeen

Kun opiskelija valitaan suorittamaan tekniikan kandidaatin tutkintoa (TkK, 180 op, 3 vuotta), opiskelija saa tutkinnonsuoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI, 120 op, 2 vuotta). Diplomi-insinöörin tutkintoon kuuluvia opintoja voi alkaa suorittaa aikaisintaan, kun 150 op kandidaatin tutkinnosta on suoritettu sisältäen kaikki perusopinnot.

Tekniikan alan diplomi-insinööritutkinnot ovat pääosin englanninkielisiä. Diplomi-insinöörin tutkinnon sisältö ja opinnot valitaan sen vuoden opetussuunnitelman (opinto-opas) mukaan, jolloin opiskelija vahvistaa DI-tutkinnon henkilökohtaisen opintosuunnitelman ja alkaa suorittaa DI-tutkintoon sisältyviä opintoja. Diplomi-insinööriohjelma valitaan samassa yhteydessä, kun opiskelija hakee kandidaatin tutkintonsa hyväksymistä.

Diplomi-insinööriohjelma voi vaikuttaa kandidaatin tutkinnon valintoihin, joten diplomi-insinöörin tutkintoon johtava ohjelma ja sen pääaine tulee valita hyvissä ajoin, noin toisena opiskeluvuotena.

Seuraavassa taulukossa on esitetty, miten sähkötekniikan kandidaattiohjelman pääaineista voi siirtyä Sähkötekniikan korkeakoulun diplomi-insinööriohjelmiin. Opiskelijalle voi syntyä oikeus siirtyä suoraan myös muiden Aallon tekniikan alan korkeakoulujen tarjoamiin ohjelmiin. Tämä taulukko koskee opiskelijoita, joiden opinto-oikeus on alkanut 1.8.2016 tai sen jälkeen.

Lisätietoja: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=24316687.

Maisteriohjelma ja pääaine Siirtymisen edellytykset
Master's Programme in Automation and Electrical Engineering Suora siirtyminen kaikista kandidaattiohjelman pääaineista
Master's Programme in Nano and Radio Sciences Suora siirtyminen kaikista kandidaattiohjelman pääaineista