Työnhakuun ja harjoitteluun liittyvät palvelut

Ura- ja rekrytointipalvelut (Otakaari 1, 1. krs) toimii Aalto-yliopiston tekniikan alan opiskelijan linkkinä työelämään. Voit käydä paikan päällä aukioloaikoina (ma-to klo 12–14) kysymässä neuvoja työnhakuun tai laittaa sähköpostia Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Yksikössä annetaan neuvoja työnhakupapereiden tekemiseen ja autetaan työnhakuun ja urasuunnitteluun liittyvissä kysymyksissä. Ura- ja rekrytointipalvelut tukee myös opiskelijan harjoittelua kotimaassa ja ulkomailla erilaisin apurahoin. Lisäksi Ura- ja rekrytointipalvelut järjestää yhdessä Alumni- ja yrityssuhteet -yksikön kanssa lukuvuoden aikana useita erilaisia tapahtumia, joissa voit tavata eri tekniikan alojen työnantajia.

Löydät tarkemmat tiedot palveluista, koulutuksista ja järjestettävistä tapahtumista Ura- ja rekrytointipalveluiden Aalto CareerWebistä (vaatii Aalto-kirjautumisen) osoitteesta into.aalto.fi/careerweb. Aalto CareerWebissä pääset tutustumaan myös Aallon opiskelijoille tarjottaviin työ- ja harjoittelupaikkoihin sekä diplomityötoimeksiantoihin.

Urapsykologi ohjaa ja valmentaa mm. urasuunnittelussa, työnhaussa, itsensä johtamisessa ja oman työelämän tavoitteissa. Palvelu on luottamuksellinen ja maksuton. Urapalveluiden urapsykologina toimii Seija Leppänen. Ajanvarauksen voi tehdä sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soittamalla 050 326 0103. Lisätietoja saa Aalto CareerWebistä.

Insinööritieteiden korkeakoulussa ura- ja rekrytointipalvelujen yhteyshenkilönä toimiva suunnittelija Leila Kuusela avustaa mm. opiskelijoiden, työnantajien ja opetushenkilöstön yhdyshenkilönä työnhakuun ja harjoitteluun liittyvien tapahtumien, tilaisuuksien ja vierailujen toteuttamisessa. Yhteydenotot voi tehdä osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soittamalla puh. 050 431 7424.

Harjoittelupaikan hankkiminen on osa työharjoittelua ja jokainen opiskelija vastaa itse harjoittelupaikan hankkimisesta. Apua saa Ura- ja rekrytointipalveluista sekä Insinööritieteiden korkeakoulun harjoitteluneuvojalta. Kattavimman tiedon ajankohtaisista harjoitteluasioista, harjoitteluohjelmistasekä avoimista harjoittelu- ja työpaikoista löydät Aalto CareerWebistä.

Linkki asiaan liittyvälle koulun INTO-sivulle: https://into.aalto.fi/display/fimastereng/Palvelut+opiskelijalle

Kansainvälinen harjoittelu on erittäin suositeltavaa. Ulkomaan harjoittelussa on olennaista tutustua tekniikan alaan kansainvälisessä ympäristössä, oppia työskentelemään toisen kulttuurin työympäristössä sekä parantaa kielitaitoa.

Ulkomaan harjoittelusta kiinnostuneiden kannattaa tutustua Ura- ja rekrytointipalveluiden Aalto CareerWebissä esiteltyihin kansainvälisiin harjoitteluohjelmiin, hakuaikoihin ja kansainvälisen harjoittelun apurahoihin.

Voit hakea ulkomaille harjoitteluun harjoitteluohjelmien kautta tai itsenäisesti. IAESTE-ohjelma tarjoaa eritasoisia harjoittelumahdollisuuksia ympäri maailmaa. Haku ohjelmaan tapahtuu helmikuussa. Lue ohjelmasta tarkemmin osoitteesta iaeste.fi. Muita mahdollisuuksia ovat mm. Vulcanus ja CERN -harjoittelut. Lisäksi kannattaa tutustua opiskelijajärjestöjen tarjoamiin harjoittelumahdollisuuksiin.

Harjoittelupaikan ulkomailta voi hankkia myös omatoimisesti ottamalla itse yhteyttä ulkomaiseen työnantajaan.

Ulkomaanharjoittelun apurahat. Aalto-yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut myöntää ulkomailla harjoitteleville opiskelijoille matka-, harjoittelu- ja Erasmus-apurahaa. Apurahoja voidaan myöntää opiskelijoille, jotka ovat edenneet opinnoissaan kohtuullisesti. Hakemukset liitteineen tulee toimittaa Ura- ja rekrytointipalveluihin ennen harjoittelun alkamista. Hakemuslomakkeen, tarkemmat ohjeet ja tietoa apurahoista löydät ositteesta https://into.aalto.fi/display/ficareerweb/Harjoitteluohjelmat+ja+-apurahat.

 

Alumnitoiminta. Aalto-yliopiston alumniverkosto kokoaa yhteen 30 000 yliopiston kasvattia eri korkeakouluista. Alumniportaali AlumniNET toimii yhteydenpitoalustana alumnien kesken ja tarjoaa monipuolisen kanavan ammatilliseen verkostoitumiseen.

Voit rekisteröityä AlumniNETiin jo kandidaatintutkinnon suoritettuasi! Alumniverkoston jäsenenä pysyt kuulolla yliopiston kuulumisista, saat kutsuja alumnitapahtumiin ja asiantuntijatilaisuuksiin, tilaisuuden kehittää osaamistasi sekä mahdollisuuden osallistua yliopistoyhteisön toimintaan monin eri tavoin.

Voit myös osallistua alumnitoimintaan jo opiskeluaikanasi. Mentorointi, urahaastattelut ja ystäväperhetoiminta edistävät opiskelijoiden työelämätietoutta ja alumnien ja opiskelijoiden kohtaamisia ja verkostoitumista. 

Opiskelija tänään – alumni ikuisesti! 

alumninet.aalto.fi

Login Form

Powered by jms multisite for joomla