Palvelut opiskelijoille

AYY

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta. AYY:n jäseniä ovat kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat, jotka suorittavat alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa Aalto-yliopistossa. AYY tarjoaa useita palveluita ja etuuksia jäsenilleen, mm. opiskelijakortin. Lisäksi ylioppilaskunta antaa neuvonta-apua moniin opiskeluun ja opiskelijaelämään liittyvissä kysymyksissä. Alayhdistykset järjestävät monipuolista toimintaa ja harrastusmahdollisuuksia. AYY:lla on palvelupisteet kaikilla Aalto-yliopiston kampusalueilla.

Lisätietoja: www.ayy.fi

Tietotekniikkapalvelut

Tietotekniikkapalvelut tarjoavat monia opintoja tukevia IT-palveluja:

 • peruspalveluja kuten asiakastuki, sähköposti, langaton verkko ja tulostus
 • sovelluksia opintotietojen käsittelyyn, opintojen tukemiseen ja yhteistyöhön
 • monipuolisella ohjelmistolla varusteltuja tietokoneluokkia kaikilla kampuksilla 

Opiskelijalle tarjottavia peruspalveluja ovat

 • luvat ja salasanat
 • verkot ja yhteydet, mm. langaton verkko
 • laitteet ja tilat, esim. IT-luokat, tulostuspalvelut
 • yhteistyö ja tiedonjako, mm. Aallon sähköposti ja kalenteri
 • tuki ja opastus

Lisätietoa IT:n palveluista: https://inside.aalto.fi/display/ITPK/Etusivu

Kirjasto

Aalto-yliopiston kirjastopalvelut ovat saatavilla kaikilla kolmella kampuksella. Toimipisteet ovat kaikille avoimia ja peruspalvelut kuten lainaus ja tietopalvelut ovat kaikkien käytettävissä.

Kirjaston palveluita ovat mm.

 • lainaus, neuvonta, työskentelytilat, tulostus, skannaus, kopiointi
 • aineistonvälitys muista kirjastoista
 • tiedonhankintataitojen opastus
 • neuvonta ja tietopalvelu
 • esteettömyys.

Kirjastosta on saatavissa Aalto-yliopiston eri korkeakoulujen opinnäytteet, konferenssi- ym. julkaisut elektronisina kokotekstijulkaisuina.

Aalto-yliopiston kirjastopalveluiden verkkosivut: http://lib.aalto.fi

Liikunta

UniSport on Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston yhteinen liikuntapalveluorganisaatio. UniSport toimii molempien yliopistojen kuudella kampuksella. Tarjolla on niin perinteisiä kuin uudempiakin lajeja: kuntosalitoimintaa, palloilulajeja, ryhmäliikuntaa, tanssia jne.

Lisätiedot: www.unisport.fi

Opintopsykologit

Opintopsykologit ja urapsykologi tarjoavat erilaisia maksuttomia palveluita Aalto-yliopiston opiskelijoille kaikilla kolmella kampuksella. Opintopsykologit tukevat opiskelijan kehitystä oppimiseen, motivaatioon, stressin hallintaan ja opiskelukykyyn liittyvissä haasteissa sekä kehittävät oppimiskeskeisempää opetuskulttuuria. Oppimisvaikeuksiin, esimerkiksi luki- ja kirjoitushäiriöihin, on löydettävissä erilaisia apukeinoja opintopsykologien kautta.  Keskeisiä toimintamuotoja ovat yksilö- ja ryhmäohjaus ja monenlainen opetuksen kehittäminen. Urapsykologi tukee urasuunnitteluun liittyvissä kysymyksissä. Kaikki keskustelut psykologien kanssa ovat luottamuksellisia ja perustuvat terveydenhuollon ammattihenkilöstön salassapitovelvollisuuteen.

Lisätiedot, vastaanottoajan varaaminen ym. Into-verkkosivustolta kohdasta Palvelut.

Opintotuki

Aalto-yliopistossa annetaan opintotukineuvontaa kaikilla kolmella kampuksella, neuvontapuhelimessa ja sähköpostilla. Opiskelija voi asioida haluamassaan toimipisteessä.

Opintotukihakemukset käsitellään ja päätökset annetaan Aalto-yliopistossa Kelan kanssa tehdyn sopimuksen perusteella. Myös opintojen seuranta ja tulovalvonta tehdään Aalto-yliopistossa. Opintotukihakemuksia käsitellään läpi vuoden. Opintotukihakemuksen voi tuoda eri kampusten opintotukitoimistoon tai postittaa.

Lisätiedot Into-verkkosivustolta kohdasta Palvelut.

Urapalvelut

Aalto-yliopiston urapalvelut pyrkivät kartuttamaan opiskelijoiden työelämätietoutta, vahvistamaan työelämävalmiuksia sekä tukemaan sujuvaa työllistymistä. Lisäksi toimintaan kuuluvat erilaisten tapahtumien ja koulutusten järjestäminen. Urapalvelut tekevät yhteistyötä myös yritysten ja yhteisöjen kanssa. Urapalvelut toimivat kaikilla kolmella kampuksella.

Lisätiedot Into-verkkosivustolta kohdasta Career Web (edellyttää sisäänkirjautumisen)

Login Form

Powered by jms multisite for joomla