Oppaan käyttäjälle

Tässä opinto-oppaassa kerrotaan Insinööritieteiden kandidaattiohjelmassa suoritettavan tutkinnon (tekniikan kandidaatti (TkK)) rakenteesta, sisällöstä sekä opiskelun käytäntöihin liittyvistä asioista.

Tätä opasta täydentävät seuraavat verkkopalvelut:

• WebOodi (https://oodi.aalto.fi/a/), jossa ovat opetusohjelmaan kuuluvat kurssit ja niiden viralliset kurssikuvaukset.

WebOodissa voit opiskelijana:

  • ilmoittautua yliopistoon läsnä tai poissa olevaksi ilmoittautumisaikana
  • ilmoittautua kursseille ja tentteihin
  • suunnitella omia opintojasi  WebOodin HOPS -työkalulla
  • seurata opintosuorituksiasi ja katsoa suoritustietojasi reaaliajassa
  • katsoa Aalto-yliopiston kurssitarjontaa (myös ilman kirjautumista)
  • tehdä osoitteenmuutoksen opiskelijarekisteriin
  • määrittää kenelle yhteystietosi saa luovuttaa
  • tilata epävirallisen opintosuoritusotteen

Kalenterivuosien 2017-2018 aikana otetaan Aallossa käyttöön Sisu. Käyttöönoton etenemisestä tullaan tiedottamaan mm. Intossa.

• MyCourses-oppimisympäristö (https://mycourses.aalto.fi) MyCourses on Moodle-pohjainen oppimisympäristö, jossa jokaisella kurssilla on oma työtila.

MyCoursesin käyttötarkoitus

  • Kurssien työtilat. Opettajien on mahdollista käyttää järjestelmää materiaalinjakelun ja tiedottamisen lisäksi myös tehtävänantoihin ja -palautuksien vastaanottoon. Palvelusta löytyvät myös kalenterit aikatauluineen, välipalautekyselyt sekä keskusteluryhmät, joille myös sekä opiskelijat että opettajat  voivat kirjoittaa viestejä.
  • Oma personoitu etusivu. Kun kirjaudut järjestelmään, avautuu henkilökohtainen etusivu / MyHome, jonka näkymässä on mm.: omat tiedostosi, kurssihaku, ilmoitukset tapahtumista, (palautuspäivät, luennot jne.)  sekä näkymä omaan kalenteriin. Kurssit, joille olet ilmoittautunut WebOodissa, näkyvät linkkeinä Omat kurssit -valikossa.

• Into on opiskelijan portaali opiskeluun, yliopiston palveluihin ja omaan yliopistoon liittyvään tietoon. Insinööritieteiden korkeakoulun Into -sivulle on kerätty mahdollisimman kattavasti opiskelijoita koskevia asioita, jotka liittyvät kaikkeen siihen, mitä opiskelija tarvitseen opiskellessaan Insinööritieteiden korkeakoulussa. Intosta löytyy mm. ohjeita uudelle opiskelijalle, lukuvuosikalenteri, joka sisältää lukujärjestykset ja tenttiaikataulut. Intossa on runsaasti tietoa opiskelijoille tarjolla olevista palveluista. Kaikkiin tässä oppaassa mainittuihin https://into.aalto.fi/  -alkuisiin sivuihin on pääsy Insinööritieteiden korkeakoulun Into -sivun kautta: https://into.aalto.fi/ ->Kandidaatti- ja maisteriopiskelijalle->Insinööritieteiden korkeakoulu. Sivu löytyy suoraan osoitteesta https://into.aalto.fi/display/fimastereng/.

Insinööritieteiden korkeakoulun kandidaattiohjelman omat Into -sivut ovat verkkosivut opiskelijalle. Kandidaattiohjelman sivu löytyy ->Kandidaatti- ja maisteriopiskelijalle->Insinööritieteiden korkeakoulu->Insinööritieteiden kandidaattiohjelma. Sivu löytyy suoraan osoitteesta https://into.aalto.fi/display/fikandeng/. Into -portaalista löydät muun muassa tärkeitä yhteystietoja ja koulutusohjelman uutiset sekä tämän oppaan sähköisenä versiona. Opintojen suunnittelussa WebOodi, Into, MyCourses ja opinto-opas täydentävät toisiaan ja niitä kannattaa lukea rinnakkain.

Insinööritieteiden korkeakoulun ja kandidaattiohjelman Into-sivuilla julkaistaan kaikki ajankohtaiset, kuluvaa lukuvuotta koskevat ja sen edetessä päivittyvät tiedot ja ohjeet.  

Login Form

Powered by jms multisite for joomla