aalto-logo-sci-fi-1

Systeemitieteet

Sivuaineen perustiedot

Koodi: SCI3034

Laajuus: 25 op

Kieli: Suomi

Sivuaineen vastuuprofessori: Harri Ehtamo

Kohderyhmä: Tekniikan alan kandidaattiopiskelijat. Esitietojen täyttyessä myös muiden koulujen opiskelijat. Tekniikan alalla sivuaine on tarkoitettu vain uuden rakenteen mukaan opiskeleville. Systeemitieteiden sivuaine on tarkoitettu muille kuin matematiikkaa ja systeemitiedettä pääaineena lukeville.

Haku: Tekniikan alan opiskelijoille vapaa sivuaine (ei erillistä hakua). Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun sekä Kauppakorkeakoulun opiskelijat hakevat sivuaineoikeutta sisäisen liikkuvuuden kautta.

Kiintiöt ja rajoitukset: Opiskelijamäärää ei ole rajoitettu.

Esitiedot: MS-A000* Matriisilaskenta /Matrisräkning, MS-A010* Differentiaali- ja integraalilaskenta 1 /Differential- och integralkalkyl 1, MS-A020* Differentiaali- ja integraalilaskenta 2 /Differential- och integralkalkyl 2, MS-A030* Differentiaali- ja integraalilaskenta 3 / Differential- och integralkalkyl 3

Sivuaineen nimi muilla kielillä: Systemvetenskaper, Systems Sciences

Sivuaineen sisältö ja rakenne

Sivuaine antaa perustiedot mallien laatimiseen ja käyttöön päätöksenteossa sekä teknistaloudellisten järjestelmien analyysissä, suunnittelussa ja optimoinnissa. Tällaisia malleja käytetään nykyään hyvin laajasti myös yhteiskunnallisia, ympäristöön liittyviä ja biologisia ilmiöitä kuvattaessa ja analysoitaessa.

Systeemitieteiden sivuaine antaa mahdollisuuden hakea opiskelemaan systeemi- ja operaatiotutkimusta ylemmässä korkeakoulututkinnossa. Tarkemmat vaatimukset määritellään maisterivaiheen valintaperusteissa.

Sivuaineen rakenne      

Koodi

Nimi

Opintopisteet

Periodi

MS-C2105

Optimoinnin perusteet

5

IV

MS-C2111

Stokastiset prosessit

5

I-II

MS-C2128

Ennustaminen ja aikasarja-analyysi

5

II

MS-C2132

Systeemianalyysilaboratorio I

5

III-IV

MS-C2104

Tilastollisen analyysin perusteet

5

III-IV

Mikäli opiskelija ei ole suorittanut SCI-C0200 Fysiikan ja matematiikan menetelmien studio -kurssia, tulee kurssin MS-C2104 Tilastollisen analyysin perusteet sijasta suorittaa seuraava kurssi:

MS-C2107

Sovelletun matematiikan tietokonetyöt

5

I-II, III-IV

Login Form

Powered by jms multisite for joomla