Harjoittelu

Uran rakentaminen alkaa ensimmäisestä kesätyö- tai harjoittelupaikasta ja jatkuu läpi koko työuran. Harjoittelu auttaa hahmottamaan valmistumisen jälkeisiä työmahdollisuuksia ja luo opiskelijalle suhteita työelämään. Harjoittelu sijoitetaan tutkinnon vapaasti valittaviin opintoihin ja se voidaan suorittaa joko kotimaassa tai ulkomailla. Teknistieteellisessä kandidaattiohjelmassa harjoittelu ei ole pakollista, mutta se on erittäin suositeltavaa.

Harjoittelun tavoitteet

Harjoittelun tavoite on kehittää ja syventää opiskelijan ammattitaitoa, perehdyttää opiskelija oman alansa työtehtäviin ja tutustuttaa opiskelija fyysiseen ja sosiaaliseen työympäristöön. Harjoittelun tarkoitus on mm. nähdä työntekijän näkökulmasta työntekoa oikeassa työympäristössä sekä huomioida esimies-alaissuhteita. Harjoitteluaikana luotuja yhteyksiä voi hyödyntää esimerkiksi diplomityöpaikan hankkimisessa tai valmistumisen jälkeisen työpaikan etsimisessä. Käytännön kokemuksen avulla on myös helpompi suunnata omia kiinnostuksen kohteita opinnoissa oikeaan suuntaan.

Työnhakuun ja harjoitteluun liittyvät palvelut

Ura- ja rekrytointipalvelut (Otakaari 7B, 3. krs) toimii Aalto-yliopiston tekniikan alan opiskelijan linkkinä työelämään. Paikan päällä voi käydä kysymässä neuvoja työnhakuun tai laittaa sähköpostia Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.">Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Yksikkö antaa neuvoja työnhakupapereiden tekemiseen ja auttaa työnhakuun ja urasuunnitteluun liittyvissä kysymyksissä. Ura- ja rekrytointipalvelut myös tukee opiskelijan harjoittelua kotimaassa tai ulkomailla erilaisin apurahoin. Lisäksi Ura- ja rekrytointipalvelut järjestää lukuvuoden aikana useita erilaisia tapahtumia, joissa voi tavata eri tekniikan alojen työnantajia.

Tarkemmat tiedot palveluista, koulutuksista ja tapahtumista löytyvät Ura- ja rekrytointipalveluiden Into-sivulta. Sivulta löytyvässä Aalto CareerWebissä pääsee tutustumaan myös Aallon opiskelijoille tarjottaviin työ- ja harjoittelupaikkoihin sekä diplomityötoimeksiantoihin.

Urapsykologi ohjaa ja valmentaa mm. urasuunnittelussa, työnhaussa, itsensä johtamisessa ja oman työelämän tavoitteissa. Palvelu on luottamuksellinen ja maksuton. Lisätietoja https://into.aalto.fi/display/ficareer/.

Harjoittelupaikan hankkiminen

Harjoittelupaikan hankinnasta vastaa opiskelija itse, mutta apua saa Ura- ja rekrytointipalveluista. Kattavin tieto ajankohtaisista harjoitteluasioista, harjoitteluohjelmista sekä avoimista harjoittelu- ja työpaikoista löytyy Ura- ja rekrytointipalveluiden Into-sivuilta.

Kansainvälinen harjoittelu

Kansainvälinen harjoittelu on erittäin suositeltavaa. Ulkomaan harjoittelussa on olennaista tutustua tekniikan alaan kansainvälisessä ympäristössä, oppia työskentelemään toisen kulttuurin työympäristössä sekä parantaa kielitaitoa. Lisää tietoa kansainvälisestä harjoittelusta löytyy luvusta ’Kansainvälinen opiskelu’.

Harjoittelun hyväksymistä koskevat ohjeet

Harjoitteluksi voidaan hyväksyä opiskelijaksi hyväksymisen jälkeen tehty harjoittelu, ja työtehtävien tulee liittyä koulutusohjelman opintoihin. Harjoittelua ei myönnetä kandidaatintyön tekemisen aikaisesta työssäkäynnistä.

Harjoittelun hyväksymisen ehtona ovat opiskelijan kirjoittama harjoitteluraportti sekä työtodistus. Harjoittelun hyväksymistä haetaan kirjallisesti osoitteesta https://into.aalto.fi/display/fimastersci/Lomakkeet löytyvällä lomakkeella.

Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet harjoittelun hyväksymisestä löytyvät kandidaattiohjelman Into-sivuilta.

Harjoittelun opintopisteet

Teknistieteellisessä kandidaattiohjelmassa tutkintoon voi sisällyttää 1-5 opintopistettä harjoittelua. Harjoittelun opintopistemäärä saadaan, kun täysipäiväiset (40h/vko) harjoitteluviikot lasketaan yhteen ja jaetaan kahdella. Esimerkiksi 4 viikon harjoittelu vastaa 2 opintopistettä. Harjoittelu voi myös olla osa-aikaista, jolloin yhtä opintopistettä vastaa 80 tunnin harjoittelu.

 

Login Form

Powered by jms multisite for joomla